Commstock Trading Ltd
קומסטוק
טריידינג בע"מ
השקעות בסביבת ריבית אפסית בפיקדונות הבנק
כיצד להשקיע את כספנו בסביבת ריבית אפסית?
בסביבת ריבית אפסית עלינו לחפש אפיקי השקעה שיתגמלו בתשואה גבוהה יותר מהריבית במשק. הדבר מצריך יצירתיות וגם הטית משאבים לאפיקי השקעה לא סטנדרטיים. אך עלינו להיזהר שלא לחלום ולהתפתות להשקעות מסוכנות שמציעות רווחים גבוהים, מכיון שזה כמעט בלתי אפשרי לביצוע כשהשוק גבוה והריבית אפסית והשקעות אלו כרוכות בסיכון גבוה ויש כאלה גם שאמינותם מפוקפקת. עלינו לתכנן את צעדינו במתינות ובזהירות ובליווי צמוד בכדי להימנע מהפסדים וכדי ליהנות מתשואה גבוהה.
אבל איך עושים זאת? כיצד נדע היכן להשקיע? האם לשים את כל הביצים בסל אחד?
אפשרויות השקעה
סבלנות וסובלנות- אף אחד לא יודע מתי התקופה של "ריבית אפס" תסתיים, אבל ברור שיהיה לה סוף. ידוע גם שבטווח ארוך מדדי המניות עולים בעקביות על אף התנודתיות ותקופות של משבר. השקעה במדדי מניות בתקופה זו לא מניבה כיום תשואה גבוהה וייתכן גם שתחווה גם ירידות אבל המחקר מחזק שאחזקה רציפה לטווח הארוך מניבה תשואות יפות.
יצירתיות ומומחיות- גם בתקופות שבהן ריבית המשק נמוכה והתשואות של מדדי המניות מאכזבות ישנן תמיד הזדמנויות בשוק ההון. יש הנפקות של מניות ואגרות חוב, פיתוחים ופריצות דרך עסקיות של חברות שגלומות בהן תשואות נאות ביותר למשקיע. מהצד השני משקיע מתוחכם יודע גם לנצל נפילות וכישלונות של חברות הבאות לידי ביטוי במחירי השוק.
נכסים אלטרנטיביים- בתקופה זו גם מי שעד כה החזיק בתיק רק אגרות חוב ומניות ראוי שישקול הקצאה של חלק מהתיק לנכסים אלטרנטיביים, כגון: סחורות, חוזים עתידיים, ונגזרים. נכסים אלא מושפעים מגורמים אחרים ומגיבים באופן שונה מהמניות ואגרות החוב ועל כן יכולים לתרום לתיק ההשקעות תשואה נאה בתקופה זו.
יש להקפיד שהנכסים האמורים נסחרים בבורסות מוכרות ומפוקחות על ידי גורמי רגולציה ולא מומלץ להשקיע בהם ללא מומחיות והכרות קודמת.
טרנדים חדשים שבאופן טבעי מושכים את העין בתקופה זו הן השקעות מחוץ לשוק ההון המפוקח- הלוואות חברתיות, קבוצות השקעה ורכישה ויוזמות נדל"ן למיניהם בארץ ובחו"ל. אך כל משקיע חייב לודא לפני שהוא מתחייב להשקעה לא רק מה התשואה התיאורטית אלא גם מהם הסיכונים שכרורכים בהשקעה ומהן, אם בכלל, הערבויות שיש לגוף שעומד מאחורי היוזמה במידה וההשקעה לא עולה יפה.
אך למי נפנה ומה היתרונות אם בכלל בשימוש במנהל השקעות לעומת היועץ בבנק?
היתרון הבולט של יועץ בבנק מול מנהל תיקים הוא שהייעוץ הוא חלק מהשירות הניתן בבנק לא עלות נוספת ואילו מנהל תיקים גובה דמי ניהול. אבל ישנם כמה פרמטרים שכדאי לקחת בחשבון בתהליך השקעת כספנו:
-
יש לברר אם למנהל ההשקעות או היועץ יש זיקה כלשהי למוצרי ההשקעה עליהם הוא ממליץ- במידה וזיקה כזו קיימת אזי על פי החוק השירות הנו "שווק השקעות" ועל נותן השירות להציג בפני הלקוח את ניגוד האינטרסים.
-
היועץ עובד למען אינטרס הבנק - שהוא גביית עמלות מהלקוח כתוצאה מפעולות או דמי ניהול. מנהל תיקים מקבל תשלום קבוע ועובד למען ריצוי הלקוח.
-
פניות- היועץ עסוק רוב היום בעבודה ביורוקרטית שוטפת בבנק ופחות פנוי למעקב אחרי התיקים. אין לו זמן לבצע אנליזה, לימוד או מחקר על השקעות כדאיות בניגוד למנהל תיקים שפנוי יותר למחקר מתאים.
-
זמינות- היועץ עובד בשעות עבודת הבנק ולא זמין מעבר לכך, כך יוצא שבשעות הערב וסופי שבוע או חופשות הוא לא זמין להגיב לאירועים באם יש צורך. מנהל תיקים גמיש יותר ויכול להגיב גם לאחר שעות העבודה.
-
ריבוי לקוחות- היועץ בבנק מנהל בד"כ בין 80-120 לקוחות ואינו יכול לפעול בלי אישור של כל לקוח ולקוח. כך נוצר מצב בו באם יש צורך בשינוי בכל התיקים בעקבות אירוע כלכלי במאקרו או בנייר ספציפי, ייקח ליועץ ימים עד שבועות לתפוס ולעדכן כל לקוח ולקבל אישורו לפעול. מנהל תיקים אינו זקוק לאישור פרטני על כל פעולה ויכול להגיב מהר יותר. בנוסף, למנהל תיקים יש אפשרות לפעות בו זמנית אצל מספר לקוחות (דרך חשבון מפצל) מה שיועץ לא יכול לבצע.
-
מוטיבציה- יועצים רבים הנם בעלי קביעות בעבודה, דבר המפחית מוטיבציה להצלחה ולעבודה קשה. הצלחה לא מקדמת אותם ולכן חלקם מעדיפים שקט ומינימום מאמץ. מנהל תיקים מושפע ישירות מהצלחתו או אי הצלחתו.
קישור לדו"ח רשות ניירות ערך שפורסם לאחרונה - תובנות מביקורות שנערכו בבנקים בנושא ייעוץ השקעות בסביבת ריבית נמוכה
לייעוץ מקצועי התקשרו ל: 03-610-9880. בקרו גם בדף הפייסבוק שלנו: